Wiiste Oy: Puun IoT-kosteusmittari

Puun IoT-kosteusmittarin kansainvälinen kiinnostus kasvaa: toimituksia Ruotsiin, Ranskaan, Hollantiin ja Espanjaan

Kesäkuussa julkistettu, maailman ensimmäinen puun IoT-kosteusmittari on herättänyt runsaasti kansainvälistä kiinnostusta. Elo-syyskuun aikana Wiiste on toimittanut ratkaisua Hollantiin, Ruotsiin, Ranskaan ja Espanjaan. Jo aiemmin uutuutta toimitettiin Australiaan, Itävaltaan ja Englantiin.

Uusi innovaatio luotiin Wiisteen ja Stora Enson yhteistyönä.

– Puurakentaminen on ollut viime vuosina kansainvälisessä nosteessa. Aiempaa parempi, kustannustehokkaampi ja helpompi tapa laadun ja kosteusturvallisuuden varmistamiseen kiinnostaa selvästi alan toimijoita, kertoo Wiiste Oy:n toimitusjohtaja Aki Böök.

Asuinrakennuksissa kyse on myös sisäilman terveellisyydestä. Esimerkiksi Englannissa vakuutusyhtiöt edellyttävät puurakennuksen kosteusturvallisuuden todentamista.

– Koko ratkaisussa on erityistä se, että puuelementin kuivaketjua voidaan seurata pilvipalvelun kautta omalta päätelaitteelta tehtaalta työmaalle ja valmiin rakennuksen osaksi asti. Se voi myös valvoa puurakennuksen kosteusturvaa rakennuksen koko elinkaaren ajan, sanoo Wiisteen kehitysjohtaja Toni Luopajärvi.

IoT-mittalaitteen kiinnitysruuveja käytetään myös mittaelektrodeina, joilla saadaan mitattua puun kosteusprofiili kahdelta eri syvyydeltä.

Hollannin, Ranskan, Espanjan, Itävallan ja Englannin tilaukset tulivat pääosin paikallisilta ja kansainvälisiltä rakennusliikkeiltä, mutta kiinnostusta on nähtävissä myös muilta rakennusalan toimijoilta.

Vuonna 2012 perustetun Wiiste Oy:n IoT- antureilla ja pilvipalvelulla on tehty tähän mennessä jo yli kolme miljoonaa mittausta (lähde: pilvipalvelu Relian data). Wiisteen asiakkaina on mm. yli 130 rakennusliikettä.

Lisää uutisia - uutisarkisto