Uusi Wiisteen ja Stora Enso kehittämä puun IoT-kosteusmittari nyt myynnissä!

Puuhun ruuvattavan IoT-kosteusmittarin ja verkkosovelluksenavulla voidaan ensimmäistä kertaa varmistaa digitaalisesti, että puuelementti pysyy kuivana koko ketjun ajan tehtaalta aina valmiin rakennuksen osaksi.

Laite lähettää reaaliaikaiset kosteustiedot pilvipalveluun ja hälyttää, jos puuelementti kastuu.

Tiedoista voidaan myös päätellä, milloin mahdollinen kastuminen on tapahtunut – onko kosteutta kertynyt kuljetuksessa, säilytyksessä, rakennusvaiheessa vai rakennuksen valmistumisen jälkeen? Tiedot saa matkapuhelimeen tai tietokoneelle.

Laite mittaa lisäksi ilmankosteuden sekä lämpötilan ja ilmoittaa kahdesta viiteen vuotta kestävien paristojen vaihtotarpeesta. Sen toimintaa voi ohjata verkon yli etänä.

Erilaisiin puurakennuksiin sopivaa ratkaisua on jo pilotoitu mm. Helsingin Jätkänsaaren Wood City 2:ssa ja Itävallassa, Wienin BOKU-yliopiston rakennusprojektissa.

Parhaillaan uusi puuelementtien IoT-kosteusmittaus on käytössä Helsinkiin kohoavan noin 700 oppilaan suomalais-venäläisen koulun rakennustyömaalla.

Innovaatio syntyi Wiisteen ja suuryhtiö Stora Enson yhteistyönä. Ratkaisulle on haettu patenttia.Tutustu uuteen innovaatioon