Puun IoT-kosteusmittari varmistaa, että rakennukseen tuleva puu pysyy kuivana

Nyt voit varmistaa digitaalisesti, että puurakennukseen toimitetut elementit pysyvät kuivina tehtaalta työmaalle ja rakennuksen osaksi asti.

Wiisteen ja Stora Enson kehittämä, kesällä 2020 julkaistu puun IoT-kosteusmittari on maailman ensimmäinen ratkaisu, joka mahdollistaa puun kuivaketjun jatkuvan seurannan digitaalisesti. Laite lähettää reaaliaikaiset kosteustiedot pilvipalveluun ja hälyttää, jos puuelementti kastuu.

Seuraa puun koko kuivaketua tehtaalta rakennuksen osaksi

IoT-kosteusmittari sopii kaikkiin puuelementteihin (CLT, LVL, hirsi). Laitteen lähettämät reaaliaikaiset tiedot ovat luettavissa mobiililaitteilla tai tietokoneilla.

Kehittäjät: Wiiste ja Stora Enso

Wiisteen kumppani puun IoT-kosteusmittarin kehitystyössä oli Stora Enso, joka on Euroopan suurin puurakennusmateriaalien toimittaja. 

Suosio kasvanut nopeasti - toimituksia jo 7 maahan

Puun IoT-kosteusmittari läpäisi ennen julkaisuaan testit tunnetuissa rakennuskohteissa, joita olivat mm. Wood City 2 (Helsinki, Suomi) ja BOKU-yliopisto (Wien, Itävalta). Julkaisun jälkeen laitetta on toimitettu  kotimaan kohteiden lisäksi Australiaan, Itävaltaan, Englantiin, Ruotsiin, Ranskaan ja Espanjaan.

 

Lue TM Rakennusmaailman artikkeli

TM Rakennusmaailma käsitteli uuttuutta artikkelissaan (11/2020).  Artikkeli tuo esiin mittarin tarjoaman uuden mahdollisuuden todentaa puuelementin kostumisaika ja -paikka sekä riittävä kuivuminen. Lue TM Rakennusmaailman juttu.

 Tilaa tästä - hinta 335 e/kpl

  • Helppo asentaa ruuvaamalla puuhun.
  • Pilvipalvelu Relia 12kk:tta veloituksetta per projekti
  • Tilaa tai pyydä tarjous suuremmasta määrästä
  • Sisältää selkeät käyttöohjeet ja pilvipalvelun avauksen
  • Lisätietoa: Wiiste puh. 0400 623 619 (Jari Salokangas) puh. 050 5912 746 (Ilari Virtanen)
Tarjouspyyntö
Tilaus

Laitteen kiinnitysruuveja käytetään mittaelektrodeina, joilla saadaan mitattua puun kosteusprofiili kahdelta eri syvyydeltä. Tiedoista voidaan päätellä myös mahdollisen kastumisen ajankohta – onko kosteutta kertynyt kuljetuksessa, säilytyksessä, rakennusvaiheessa vai rakennuksen valmistumisen jälkeen.