Uusi puun IoT-kosteusmittari – varmista, että rakennukseen tuleva puu pysyy kuivana

Nyt voit ensimmäistä kertaa varmistaa digitaalisesti, että puurakennukseen toimitetut elementit pysyvät kuivina tehtaalta työmaalle ja rakennuksen osaksi asti.

Wiisteen ja Stora Enson kehittämä WM1-WAN on maailman ensimmäinen puun kuivaketjun varmistava IoT-kosteusmittari. Laite lähettää reaaliaikaiset kosteustiedot pilvipalveluun ja hälyttää, jos puuelementti kastuu.

Puun IOT-kosteusmittarin hinta on 399 e/kpl. Tuotteita on saatavilla ensivaiheessa rajoitettu erä.

Seuraa puun koko kuivaketua tehtaalta rakennuksen osaksi

Uusi IoT-kosteusmittari sopii kaikkiin puuelementteihin (CLT, LVL, hirsi). Laitteen lähettämät reaaliaikaiset tiedot ovat luettavissa mobiililaitteilla tai tietokoneilla.

Kehittäjät: Wiiste ja Stora Enso

Tämän innovaation ovat kehittäneet rakennusteollisuuden langattoman kosteusmittauksen uranuurtaja Wiiste Oy ja Stora Enso, joka on Euroopan suurin puurakennusmateriaalien toimittaja. Wiisteen muita IoT-antureita on myyty jo 1500 rakennuskohteeseen Suomessa.

Käytetty jo tunnetuissa kohteissa

Puun kosteusmittari WM1-WAN läpäisi testit tunnetuissa rakennuskohteissa - Wood City 2:n (Helsinki, Suomi) ja BOKU-yliopistossa (Wien, Itävalta). Laitetta on toimitettu jo Englantiin ja ollaan toimittamassa myös Australiaan.

 Tilaa tästä - hinta 399 e/kpl

  • Helppo asentaa ruuvaamalla puuhun.

  • Lisäksi 3 e/kk/kpl (pilvipalvelu)

  • Tilaa tai pyydä tarjous suuremmasta määrästä

  • Hinta 399 e/kpl (alv. 0%)

  • Sisältää selkeät käyttöohjeet ja pilvipalvelun avauksen (irtisanomisaika 3 kk)

  • Lisätietoa: Wiiste puh. 0400 623 619 (Jari Salokangas) tai 050 536 2438 (Toni Luopajärvi)

Tarjouspyyntö
Tilaus

Laitteen kiinnitysruuveja käytetään mittaelektrodeina, joilla saadaan mitattua puun kosteusprofiili kahdelta eri syvyydeltä. Tiedoista voidaan päätellä myös mahdollisen kastumisen ajankohta – onko kosteutta kertynyt kuljetuksessa, säilytyksessä, rakennusvaiheessa vai rakennuksen valmistumisen jälkeen.