Ajankohtaista

 • 08.03.2023
  Webinaari 30.3. – insinööripuutuotteiden kosteustekninen toimivuus ja kosteusmittaukset

  Webinaarin ajankohta on 30.3. klo 09.00–10.30. Voit ilmoittautua mukaan jo nyt.

  Lue lisää
 • 06.02.2023
  Asiakastyytyväisyytemme parani entisestään – NPS nousi 40:een

  Tuoreen asiakastyytyväisyyskyselymme tulokset kertovat meille, että viime vuonna lisääntynyt panostuksemme testaukseen sekä tuotekehitykseen on huomattu tuotteidemme käyttäjien keskuudessa.

   

  Lue lisää
 • 03.01.2023
  Uuden sukupolven IoT-betonianturi julkaistu

  Uusi tuotejulkaisu: porareikämittaus- ja olosuhdedatan etäseuranta onnistuu nyt yhdellä mittalaitteella. Ratkaisu soveltuu erinomaisesti myös vahinkokohteiden kuivaamisen seurantaan.

  Lue lisää
 • 06.09.2022
  Wiisteen anturit vanhoin hinnoin 30.9. saakka

  Mekin joudumme reagoimaan osaltamme yleiseen kustannuskehitykseen hintamuutoksilla. Poikkeuksena on puun kosteusmittari, jonka hintaa olemme pystyneet jopa laskemaan.

   

  Lue lisää
 • 06.09.2022
  Uusi hinnoittelumalli – tarkistathan tietonne Reliasta 30.9.2022 mennessä!

  Tietonne näkyvät nyt Reliassa punaisina, jos laskutustietoja ei ole vielä täytetty projektille ja lisenssiä valittu. Punainen merkintä poistuu, kun olette täyttäneet tiedot.

  Lue lisää
 • 28.04.2022
  Corroventa ja Wiiste kumppanuuteen – ensimmäinen yhteinen ratkaisu julkaistiin

  Rakennuskuivaimiin ja teknologiaratkaisuihin erikoistunut Corroventa ja Wiiste ovat solmineet kumppanuussopimuksen, joka julkistettiin Corroventan Supervision 2.0 -ratkaisun lanseerauksen yhteydessä. Wiisteen kehittämä kosteus- ja lämpötila-anturi on integroitu järjestelmän keskeiseksi osaksi.

  Lue lisää
 • 02.03.2022
  Wiisteen viikkojen 9 ja 10 anturimyynnistä 10 % Ukrainan hyväksi

  Haastamme samalla mukaan yhteistyökumppanimme ja asiakkaamme.

  Lue lisää
 • 01.12.2021
  Ilari Virtanen vahvistamaan Wiisteen myyntiryhmää

  Ilari Virtanen, 33 v, on Wiisteen uusi Sales Executive. Saimme Ilarin muodossa myyntitiimiimme erinomaisen vahvistuksen, joka on tarpeen tuotteidemme ja palveluidemme nopeasti kasvaneeseen kysyntään vastaamiseksi.

  Lue lisää
 • 22.11.2021
  Wiisteen puun kosteusmittarit käytössä Hollannin suurimmassa CLT-asuinrakennuksessa

  Asiakkaamme De Groot Vroomshoop, joka osa Hollannin toiseksi suurinta rakennusyhtiötä VolkerWesselsiä, on käyttänyt puun IoT-kosteusmittareitamme vuodesta 2020 saakka varmistamaan puurakennusten kosteusturvallisuuden.

  Lue lisää
 • 22.10.2021
  Rekrytointi: ohjelmistokehittäjä, IoT-mittalaitteet

  Etsimme vakituiseen ja kokoaikaiseen työsuhteeseen ohjelmistokehittäjää vastaamaan valmistamiemme IoT-mittalaitteiden sulautetun ohjelmiston kehityksestä, testauksesta ja ylläpidosta. 

  Lue lisää
 • 11.10.2021
  Päivitetty hinnoittelumalli ja hinnasto

  Wiisteen päivitetyn hinnoittelumallin lähtökohtina ovat yksinkertaisuus ja helppo hallinnointi asiakkaan sekä toimittajan näkökulmasta. Lisäksi halutaan taata asiakkaidemme erilaisten käyttötapausten yhdenvertainen kohtelu.

  Lue lisää
 • 21.09.2021
  Sales Executive

  Etsimme vakituiseen ja kokoaikaiseen työsuhteeseen Sales Executivea vastaamaan tuotteidemme myynnistä ja asiakkaillemme sopivien ratkaisuiden tarjoamisesta. Työtehtäväsi koostuvat sekä olemassa olevan asiakaskunnan kasvattamisesta että uusien asiakkaiden hankkimisesta.

  Lue lisää
 • 14.09.2021
  Wiiste Rakennusfysiikka 2021 -tapahtumassa

  Wiiste on mukana kumppanina ja näytteilleasettajana Rakennusfysiikka 2021 -tapahtumassa Tampere-Talossa 26.–28.10.2021. Tuomme tapahtumaan kosteuden hallinnan uusimmat ratkaisumme, joilla rakennusprojektin aikataulussa pysyminen voidaan varmistaa, ja joiden avulla budjetin alittaminen on realistinen tavoite.

  Lue lisää
 • 27.05.2021
  Webinaari 17.6. – uusi betonin suhteellisen kosteuden mittauksen RT-ohjekortti
  • Mikä muuttui verrattuna vanhaan RT 14-10984 -ohjekorttiin?
  • Uuden RT 103333 -kortin olennaisin sisältö ja käytännön vaikutukset.
  • Webinaarissa mm. Sami Niemi, joka oli käsikirjoittaja ja jäsen Rakennustiedon toimikunnassa nro 403.
  Lue lisää
 • 25.05.2021 - Wiiste
  Wiiste Relian järjestelmäpäivitys 30.5.2021

  Sunnuntaina 30.5.2021. Relia-palveluun tehdään järjestelmäpäivityksiä. 

  Lue lisää
 • 12.02.2021
  Puukerrostalojen rakentamista kehitetään Pohjoismaisessa yhteisprojektissa

  Wiiste on mukana yhteispohjoismaisessa TallWood-projektissa, joka kehittää uusia, nykyistä tehokkaampia tapoja hyödyntää puuta korkeissa rakennuksissa. Tavoitteena on myös vähentää rakentamisen hiilidioksidipäästöjä ja rakennuksen ympäristövaikutuksia.

  Lue lisää
 • 10.12.2020
  Wiisteen puun IoT-kosteusmittari TM Rakennusmaailmassa

  TM Rakennusmaailma käsittelee puun IoT-kosteusmittariamme artikkelissaan. 

  ”Puurakentajat ovat tähän asti ottaneet näytteitä puupaloista, mutta niiden perusteella ei ole saatu tietoa puuelementin kostumisajankohdasta.”

  Lue lisää
 • 08.10.2020
  Digitan IoT-verkko Wiisteen viennin tueksi

  Wiiste Oy ja Digita Oy laajentavat yhteistyötään Suomen rajojen ulkopuolelle. Wiisteen rakennusteollisuudelle suunnatuissa IoT-ratkaisuissa on  hyödynnetty jo aiemmin Suomen alueella Digitan LoRaWAN-teknologiaan pohjautuvaa IoT-verkkoa.

  Wiiste Wireless -järjestelmä on kokonaisratkaisu lämpötilan- ja kosteudenseurannan hallintaan rakennustyömailla ja valmiissa rakennuksissa. Langattomat eri rakenteisiin asennetavat IoT-anturit välittävät dataa LoRaWAN-verkon kautta suoraan Wiiste Relia -pilvipalveluun, josta asiakas voi seurata kokonaistilannekuvaa reaaliaikaisesti.

  – IoT-järjestelmä tuo asiakkaillemme selviä kustannussäästöjä, parantaa riskienhallintaa ja lisää rakentamisen laatua sekä tehokkuutta kokonaisuudessaan, kertoo Wiisteen toimitusjohtaja Aki Böök.

  IoT-antureiden ja pilvipalvelun avulla Wiisteen asiakas voi helposti ja jatkuvasti seurata muun muassa rakentamisen aikaisia olosuhteita, rakenteiden kosteutta sekä saneeraus- ja vahinkokohteiden kuivatusta.

  Ratkaisu mahdollistaa rakentamisvaiheen lisäksi kiinteistöjen elinkaaren aikaisen kosteusseurannan.

  Maailman ensimmäinen puuelementtien IoT-kosteusmittari viennin veturina

  – Betonirakentamisen ratkaisujen ohella toimme taannoin markkinoille täysin uuden puurakenteiden seurantaan kehitetyn IoT-kosteusmittarin, jonka avulla voidaan etänä varmistaa puurakennukseen toimitettujen elementtien pysyminen kuivina tehtaalta työmaalle ja rakennuksen osaksi asti, Böök kertoo.

  – Puun IoT-kosteusmittari on kehitetty yhdessä Stora Enson kanssa. Mittari on läpäissyt vaaditut testit tunnetuissa rakennuskohteissa.

  Wiiste tähtää ratkaisuillaan vahvasti myös kansainvälisille markkinoille

  – On hienoa, että hyvä yhteistyökumppanimme Digita pystyy tukemaan meitä tässä verkostojensa avulla, Aki Böök sanoo.

  Signaali läpäisee betonin ja muut rakennusmateriaalit

  –Digita voi tarjota kattavan IoT-infrastruktuurin Wiisteen ratkaisuille niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. LoRaWAN-signaali läpäisee betonin sekä muut rakennusmateriaalit. Se tarjoaa näin reaaliaikaista dataa kohteiden rakentamisen eri vaiheisiin, kertoo Digitan IoT-palveluista vastaava johtaja Ari Kuukka.

  – Paristolla käyvä anturi asennetaan kertaalleen esimerkiksi betonivaluun ja se lähettää määrävälein dataa suoraan Digitan verkkoon. On hienoa, että saamme olla mahdollistamassa Wiisteen ja Stora Enson puurakentamisen kokonaisuutta, iloitsee Kuukka.

  – LoRaWAN-teknologiaa käytetään tänä päivänä laajalti maailmanlaajuisesti. Wiisteen ratkaisuille on globaalia kysyntää, ja olemme iloisia, että voimme tarjota verkkoratkaisun sensoreille eri puolilla maailmaa”, Ari Kuukka kertoo.

  Lisätietoja:

  Wiiste Oy
  toimitusjohtaja Aki Böök, puh. 040 596 4599, aki.book@wiiste.com

  Digita Oy
  johtaja, IoT-palvelut, Ari Kuukka, puh. 040 149 7942, ari.kuukka@digita.fi

  Wiiste Oy on vuonna 2012 perustettu, rakennusteollisuuden mittausjärjestelmiin keskittynyt suomalainen yritys. Oman tuotekehityksemme lisäksi tuotteidemme valmistus tapahtuu Suomessa. 

  Digita omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa ja on maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja. Digitan palveluihin kuuluvat tietoliikennemastot, konesali- ja esineiden internet (IoT) palvelut ja tulevaisuuden broadcasting-palvelut. Palveluita tarjotaan maan suurimmille matkapuhelinoperaattoreille, internet- ja mediayhtiöille, infrastruktuuriyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa.

  Lisää uutisia - uutisarkisto


  Lue lisää
 • 11.09.2020
  Puun IoT-kosteusmittarin kansainvälinen kiinnostus kasvaa: toimituksia Ruotsiin, Ranskaan, Hollantiin ja Espanjaan

  Kesäkuussa julkistettu, maailman ensimmäinen puun IoT-kosteusmittari on herättänyt runsaasti kansainvälistä kiinnostusta. Elo-syyskuun aikana Wiiste on toimittanut ratkaisua Hollantiin, Ruotsiin, Ranskaan ja Espanjaan. Jo aiemmin uutuutta toimitettiin Australiaan, Itävaltaan ja Englantiin.

  Uusi innovaatio luotiin Wiisteen ja Stora Enson yhteistyönä.

  – Puurakentaminen on ollut viime vuosina kansainvälisessä nosteessa. Aiempaa parempi, kustannustehokkaampi ja helpompi tapa laadun ja kosteusturvallisuuden varmistamiseen kiinnostaa selvästi alan toimijoita, kertoo Wiiste Oy:n toimitusjohtaja Aki Böök.

  Asuinrakennuksissa kyse on myös sisäilman terveellisyydestä. Esimerkiksi Englannissa vakuutusyhtiöt edellyttävät puurakennuksen kosteusturvallisuuden todentamista.

  – Koko ratkaisussa on erityistä se, että puuelementin kuivaketjua voidaan seurata pilvipalvelun kautta omalta päätelaitteelta tehtaalta työmaalle ja valmiin rakennuksen osaksi asti. Se voi myös valvoa puurakennuksen kosteusturvaa rakennuksen koko elinkaaren ajan, sanoo Wiisteen kehitysjohtaja Toni Luopajärvi.

  IoT-mittalaitteen kiinnitysruuveja käytetään myös mittaelektrodeina, joilla saadaan mitattua puun kosteusprofiili kahdelta eri syvyydeltä.

  Hollannin, Ranskan, Espanjan, Itävallan ja Englannin tilaukset tulivat pääosin paikallisilta ja kansainvälisiltä rakennusliikkeiltä, mutta kiinnostusta on nähtävissä myös muilta rakennusalan toimijoilta.

  Vuonna 2012 perustetun Wiiste Oy:n IoT- antureilla ja pilvipalvelulla on tehty tähän mennessä jo yli kolme miljoonaa mittausta (lähde: pilvipalvelu Relian data). Wiisteen asiakkaina on mm. yli 130 rakennusliikettä.

  Lisää uutisia - uutisarkisto

  Lue lisää
 • 30.07.2020
  Aki Böök Wiisteen toimitusjohtajaksi

  Wiiste Oy valitsi uudeksi toimitusjohtajakseen KTM Aki Böökin. Tehtävässään 1.8. aloittava Böök siirtyy johtamaan Wiisteen kansainvälistymistä Digian Digital-yksikön myyntijohtajan paikalta. Nykyinen toimitusjohtaja Toni Luopajärvi jatkaa työtään yhtiön tuote- ja kehitysjohtajana.

  – Työni tulee olemaan läheistä tekemistä asiakkaiden, kumppanuuksien ja kansainvälistymisen parissa. Suunnitelmana on samalla nostaa Wiiste seuraavalle tasolle, joka mahdollistaa suuremman volyymin vaatimat rakenteet, esimerkiksi laajemmat tukipalvelut asiakkaille, Aki Böök sanoo.


  Aki Böök on Wiiste Oy:n uusi toimitusjohtaja.

  Böökillä vahva kokemus digitaalisten palvelujen kaupallistamisesta ja myynnin kehittämisestä. Hän työskenteli asiakasanalytiikkaan ja kannattavuuden hallintaan keskittyneen Avarea Oy:n myyntijohtajana vuodet 2014–2018 ennen kuin siirtyi yrityskaupan myötä Digialle.

  Vuosina 2011–2013 hän työskenteli OpusCapitan palveluksessa Kööpenhaminassa ja vastasi yhtiön Tanskan palvelutarjonnan avaamisesta sekä Norjaan suunnatusta myynnistä.

  Lue koko tiedote STT:n sivuilta.

  Lisää uutisia - uutisarkisto

  Lue lisää