Epos Rotterdamissa

Puusta valmistettu pyöreä koulu

Rotterdamissa sijaitseva pyöreä puukoulu Epos on ollut käytössä kesäkuusta 2020 lähtien. Sekä opettajat että oppilaat ovat erittäin tyytyväisiä raikkaaseen ja samalla viihtyisään rakennukseen.

 

Epos on Stichting De Verre Bergenin alakoulu. Säätiö haluaa kehittää Rotterdamista parempaa kaupunkia, ja siksi se on perustanut koulun Rotterdam Zuidwijkiin, sosiaalisesti ja taloudellisesti vähemmän kehittyneelle kaupunginosalle, jossa opettajilla on enemmän aikaa lapsille ja jossa he voivat valvoa heitä paremmin heidän henkilökohtaisten tarpeidensa perusteella.

Uusi tapa rakentaa - valmistumisaika vain muutama kuukausi

SeARCH on kehittänyt yhdessä valmistajan ja urakoitsijan De Groot Vroomshoopin kanssa pyöreän, kokonaan puusta rakennetun koulun, joka voidaan helposti purkaa, siirtää tai  laajentaa.

 

Kun käytetään tehdasvalmisteisia moduuleja, rakennusaika jää mahdollisimman lyhyeksi, ja täysin uusi koulurakennus voidaan rakentaa vain muutamassa kuukaudessa samalla, kun hitaampi kaupunkien uudistamisprosessi jatkuu sen ympärillä. Koulu rakennettiin Modulinn-rakennuskonseptin mukaisesti.

 

SeARCH suunnitteli säätiölle rakennuksen, jossa on kaksi siipeä, joissa on päällekkäisiä puisia luokkahuoneita liikuntasalin ja keskeisen atriumin ympärillä.

 

Atrium toimii rakennuksen sydämenä, ja siinä on sekä sisäänkäynti että pääsy yläkertaan. Monikäyttöinen leveä portaikko toimii katsomona, näyttämönä tai yksinkertaisesti epävirallisena kokoontumispaikkana kouluaikana.

 

Pohjakerroksessa sijaitsevat myös mediakirjasto, keittiöstudio ja kaksi suurta luokkahuonetta, jotka voidaan jakaa kahteen pienempään yksikköön.

 

Ensimmäisessä kerroksessa on vielä kolme suurta luokkahuonetta, mukaan lukien teknologialuokka, ruokala sekä opettajien ja muun henkilökunnan työpisteet. Alueen yhteistyökumppaneilla on täällä myös 4 erikseen saavutettavaa toimistoa.

75 puumoduulia

 

Epos koostuu 75 elementtirakenteisesta puumoduulista, jotka voidaan tarvittaessa siirtää ja pinota uudelleen toiseen paikkaan, mikä tekee koulusta tulevaisuuden varman.

Asennukset on integroitu, mikä lisää esivalmistusastetta ja parantaa myös visuaalista laatua.

 

Sisätiloissa on puupintojen ja lasiaukkojen yhdistelmä, joka luo raikkaan mutta lämpimän ja viihtyisän ilmapiirin, jossa lapset voivat oppia turvallisessa ja suojatussa ympäristössä.

 

Julkisivu on verhoiltu pystysuorilla puulistoilla, jotka on kiinnitetty lähelle säänkestävää pintakerrosta. Säleikköjen etäisyyttä vaihtelemalla luodaan eräänlainen suodatin osittain heijastavalle, osittain mustalle ulkokuoren pinnalle, jolloin rakennus näyttää erilaiselta riippuen tarkkailijan sijainnista ja säästä.

 

Tämä hanke on myös fyysinen osoitus säätiön tavoitteesta lisätä kaupungin (tämän osan) arvoa ilman, että se on liian silmiinpistävä.


 

 

M'DAM Monnickendamissa –Alankomaiden suurin puinen asuinrakennus

 

M'DAMin puisen asuinrakennuksen rakentaminen Pierebaanissa Monnickendamissa on täydessä vauhdissa. Näin Waterlandista tulee alueen ensimmäinen kunta, jossa on täysin puinen asuinrakennus.

 

Suunnitelman on laatinut Limmenissä toimiva BMB ontwikkeling B.V. (osa VolkerWesselsia). M'DAMin on suunnitellut amsterdamilainen tuotekehittäjä ja arkkitehti Finch Buildings. Tämän epätavallisen puurakennuskonseptin yhteissuunnittelusta, esivalmistuksesta ja rakentamisesta vastaa De Groot Vroomshoop (myös osa VolkerWesselsia). M'DAM valmistuu lokakuussa 2021.

 

Monnickendamin hanke on ainutlaatuinen.

 

Alankomaihin ei ole koskaan aiemmin rakennettu suurta asuinrakennusta, joka on rakennettu lähes kokonaan CLT-puusta (ristiinlaminoidusta puutavarasta). 62 asuntoa on rakennettu lähes kokonaan tehtaalla.

Massiivipuun käytön, modulaarisen rakenteen ja teollisen valmistusprosessin ansiosta rakennuksen CO2-jalanjälki on kaiken kaikkiaan negatiivinen: päästöjen summa on pienempi kuin CLT-rakenteessa säästetty ja puskuroitu hiilidioksidimäärä.

Käyttämällä kestävästi hoidetuista tuotantometsistä peräisin olevaa puuta rakennuskumppanit istuttavat lisäksi enemmän puita kuin niitä käytetään.Lyhyt rakennusaika

 

Teollisen valmistusprosessin ansiosta talot valmistuvat jo silloin, kun pohjatyöt ovat vielä kesken. Tämä rajoittaa myös rakentamisesta aiheutuvia haittoja. Koko rakennusprosessi kestää vain viisi kuukautta.

 

U-muotoisen rakennuksen julkisivu on suurelta osin puuta, osittain perinteistä tiilimuurausta ja osittain alumiinisia julkisivuelementtejä. Puurakentamisen konsepti vähentää hiilidioksidipäästöjä, mikä tekee siitä paljon kestävämmän ja ympäristöystävällisemmän kuin perinteiset rakennushankkeet ja takaa terveellisemmän elinympäristön.

 

Puun käyttö ja uudelleenkäytettävä rakennustapa merkitsevät sitä, että raaka-aineet voidaan käyttää uudelleen tulevaisuudessa. Omistusasunnot on rahoitettu yksittäisillä yksityisillä asuntolainoilla, mikä vahvistaa pankkien luottamuksen ja tunnustuksen tätä uutta korkealaatuista ja erittäin kestävää tuotetta kohtaan.

 

Kestävän kehityksen mukainen kokonaisuus


Kaikki asunnot ovat täyssähköisiä. Tämä tarkoittaa, että koko energiantarve katetaan sähköllä. Ilma-vesilämpöpumppu huolehtii asuntojen lämmityksestä ja lämmityskattila veden lämmittämisestä.

 

Aurinkopaneeleilla tuotetaan mahdollisimman paljon energiaa asuntoja ja mahdollisuuksien mukaan myös yleisiä tiloja varten. Rakennuksella on myös erittäin korkea eristysarvo. Tämän seurauksena asukkaat voivat luottaa alhaisempiin energiakustannuksiin.

 

Duurzaam Waterland tarjoaa asukkaille, jotka eivät omista autoa (tai eivät halua omistaa), sähköautoja jaettavaksi M'DAMin läheisyydessä.

 

Puu varastoi hiilidioksidia

 

Puurakennukset ovat tärkeä ratkaisu ilmastonmuutoksen torjunnassa. Puu on ainoa rakennusmateriaali, joka varastoi hiilidioksidia. Kaikki asunnot on suurelta osin valmistettu massiivipuusta (ristiinliimattu puu). Esimerkiksi 78 neliömetrin asunto varastoi yhtä paljon hiilidioksidia kuin 45 000 kilometrin ajomatkan aikana syntyy.

 

M'DAM on edelläkävijä modulaarisessa ja innovatiivisessa rakentamisessa mahdollisimman pienellä tilantarpeella. Tämä puurakentamiskonsepti vähentää hiilidioksidipäästöjä ja on siksi paljon kestävämpi ja ympäristöystävällisempi kuin perinteiset rakennushankkeet.

 

Asuntotarpeet ja innovaatiot Waterlandin kunnassa

 

Valtuutettu Jelle Kaars: "M'DAM vastaa Waterlandin kunnan suureen asuntotarpeeseen. M'DAMin avulla olemme myös edelläkävijöitä innovatiivisessa rakentamisessa mahdollisimman pienellä jalanjäljellä".

 

Corporatie Wooncompagnie, joka tarjoaa suunnitelman perusteella 20 sosiaalista asuntoa, haluaa toteuttaa riittävästi kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ja varmistaa kestävän ja monipuolisen tarjonnan.

 

Johtaja Stefan van Schaik: "Sekä peruskorjaus- että uudisrakennushankkeissa käytetään mahdollisuuksien mukaan biopohjaisia materiaaleja, kuten puuta. Kaikki uudet rakennukset ovat meille tärkeitä, mutta tämä hanke on lähellä sydäntämme, koska jouduimme todella ponnistelemaan sen eteen. Teimme sen mielellämme, koska uskomme, että nykyinen asuntopula kaipaa tämänkaltaisia innovatiivisia ratkaisuja."

Beat yesterday

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Button Text